Tarieven:

Waardebepaling achteraf

Ik vraag geen vaste bedragen voor mijn massages, workshops en birth into being sessies werk, maar werk met waardebepaling achteraf. Dit houdt in dat je na afloop van een workshop of sessie een lege factuur krijgt waarop je zelf het bedrag invult dat je wil betalen.

Het is ook mogelijk om op een andere manier te betalen, bijvoorbeeld door ons iets te geven of een dienst te verlenen die wij kunnen gebruiken. Hierbij geldt natuurlijk wel dat ik niet los sta van het economische systeem, ook ik moet geld verdienen om de huur te betalen en boodschappen te doen.


 


 

Er zijn verschillende redenen dat we (mijn vrouw en ik) voor deze manier van werken hebben gekozen.

- Ten eerste willen we van ons liefdeswerk geen commercieel gebeuren maken - dat zou haaks op elkaar staan.

- Ten tweede willen we iedereen de kans geven om een sessie of workshop te volgen, ook mensen die het minder breed hebben.

- Ten derde geeft het ons de vrijheid om alles te geven wat we hebben, zonder aan een bepaalde verwachting te hoeven voldoen die gekoppeld is aan een betaald bedrag.

   - En ten slotte verschilt de impact van een workshop of sessie per deelnemer, en kan er dus individueel besloten worden wat voor hem/ haar de waarde was.

HULP BIJ WAARDEBEPALING ACHTERAF

Het is voor mij een uitdaging om met waardebepaling achteraf te werken: Ik investeer tijd en energie in mijn werk en weet vantevoren niet wat ik hiervoor terugkrijg. Ook voor jou als klant is het een uitdaging om oprecht te geven wat je het waard vindt met respect voor de relatie die je met mij hebt. Dit vraagt openheid, vertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel van beide partijen. Laat je echter vooral niet afschrikken door deze nieuwe manier om met geld / waarde om te gaan: Zie het als een spannend experiment.

Hieronder een korte handleiding Waardebepaling Achteraf:

 • Vergelijk wat een consult of workshop je oplevert met andere soortgelijke 'diensten', zoals een astrologieconsult, een therapeutische sessie, een workshop of een cursus.

 • Bekijk hoeveel de opgedane kennis, ervaring, inzichten en handvatten je waard zijn.

 • Een hele simpele workshop 'kleien' of 'breien' kost als snel € 50,-

 •   Een goede coach kost al snel €150 per uur
 • Voordat ik met waardebepaling achteraf werkte, waren dit mijn tarieven:

  Standaard massage van anderhalf uur: €80,-

  Massage van een uur: €60,-

  5-strippenkaart (5 x standaard massage van anderhalf uur): €375,-

  Massageworkshop voor twee personen: €135,-
 • Voor Birth Into Being workshops wordt over het algemeen tussen de  €75,- en €125,- per dag gevraagd.

 •   Voor Birth Into Being sessies vroegen wij aanvankelijk €80,- voor een één-op-één-sessie en €120,- voor een sessie  onder begeleiding van twee personen.
 • Stel dat geld geen beperking voor je zou zijn, wat zou je er dan voor over hebben? Bepaal dan wat passend is voor jouw situatie.

 • Geld is deze maatschappij een nuttig ruilmiddel. Daarom is het geven van geld het meest gemakkelijke. Heb je echter niet zoveel geld maar wel iets anders waar wij wat aan kunnen hebben,dan is dat ook een mogelijkheid (zie ook hierboven).

 • Het is niet iets geheimzinnigs en je hoeft dus ook niet in het geheim en zonder overleg een bedrag te bepalen. Als je vragen, ideeën of wensen hebt, overleg het gewoon met ons. Samen komen we er zeker uit.

 •   Gouden tip: Vaak is het eerste bedrag (of iets anders wat je wil geven) dat in je opkomt het juiste!


>>> Cadeaubonnen voor de massage en workshops zijn bij mij verkrijgbaar.